Τα μαλλιά της Δευτέρας


Λες σαββατοκύριακο έρχεται, θα κάτσω να ξεκουραστώ, να κοιμηθώ, να με βρει η καινούργια βδομάδα ξεκούραστη και ανανεωμένη και έρχεται η Δευτέρα ρε φίλε και μας βρίσκει πιο ψόφιες από ποτέ...


Και πρέπει να σηκωθείς και πρωί-πρωί με την τσίμπλα στο μάτι και τι να πρωτοσυνεφέρεις; Μάτια; Δέρμα; Μαλλί; Μαλλί όχι, γιατί σου έχω εγώ τρία χτενίσματα πανευκόλου και ένα τιπ να τα κάνεις τη Δευτέρα στο φτερομπάμ-μπαμ.

Να, δες:


1. Το "κεφτέδι"


Πιάνεις τα μισά με ένα λαστιχάκι, τα στρίβεις και μετά γυρνάς έτσι, τα γυρνάς αλλιώς, καλύπτεις από πάνω το λαστιχάκι και τα στερεώνεις από πίσω περνώντας τα μέσα στο ίδιο και το αυτό λαστιχάκι για να γλιτώσεις τα τσιμπίδια.



2. Η "άστο για μετά" κοτσίδα



Χωρίς καν να τα χτενίσεις για να μη χάσεις τον όγκο από τον ύπνο, εντάξει τα στρώνεις λίγο με τα δάχτυλα, τα πιάνεις μια χαμηλή κοτσίδα με ένα διακριτικό λαστιχάκι. Ξεκινάς να κάνεις μια πλεξίδα, και εκεί που έχεις κάνεις δυο πλεξιές σου μυρίζει το τοστ που καίγεται στη τοστιέρα και τα πιάνεις άρον άρον με ένα άλλο λαστιχάκι και τα ξεχνάς για πάντα.



3. "Διπλό λουπ και τριπλό αξέλ"


Πιάνεις μία πάλι τα μισά. Χωρίζεις στη μέση τα μαλλιά πάνω από το λαστιχάκι και περνάς από μέσα την κοτσίδα μια γυροβολιά. Πιάνεις άλλη μια κοτσίδα λίγο πιο κάτω και επαναλαμβάνεις. Αυτό.



Τιπ για τιπ: Ο κότσος ο ατημέλητος συνεχίζει να "παίζει" αλλά από τότε που ανακάλυψα αυτά τα λαστιχάκια - καλώδια τηλεφώνου, τα ποσοστά επιτυχίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα...


H&M €2,99 (τα 5)


Σχόλια