Νεότερη.. να είναι η κάθε σου ημέρα


Εεε περνάει ο καιρός φιλενάδαααα. Και κει που παλιά ήμασταν θεάρες Κυριακή πρωί ύστερα από ξενύχτι λέγαμε για γκομενάκια, τώρα... Δευτέρα απόγευμα, μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες να λέμε για κολλαγόνα και υαλουρονικά.


Και εντάξει, θα μεγαλώσουμε τι θα κάνουμε; Πόσα χρόνια πια να μείνεις στα 27... αλλά πιάνεις να βαφτείς να γίνεις μια κούκλα και έρχεται το makeup και σε κάνει χειρότερη από ήσουν άβαφη. Έλα χριστέ και παναγία.

Τα 'χει ζήσει και τα ξέρω. Πας να βάλεις κονσίλερ να καλύψεις μαύρους κύκλους... τονίζεις τις λεπτές γραμμές. Πας να βάλεις πούδρα να μη γυαλίζεις... γίνονται κάτι πόροι "πηγάδια". Ε, ντάξει είπαμε.


10 +1 κόλπα για να φαινόμαστε νεότερες με makeup:

1. Ξέχνα foundation, στόκους και αστάρι. Αφού δεν έχεις ακμή να κρύψεις τι το θέλεις; 

2. Ξέχνα και το κονσίλερ. Χίλιες φορές μαύροι κύκλοι παρά ρυτίδες. Άντε να βάλεις λίγο κάτω από την εσωτερική γωνία το ματιού. Άντε.

3. Ξέχνα τη πούδρα. Ναι, κι ας είναι η πιο αέρινη που υπάρχει. Πηγάδια λέμε. Απύθμενα.

4. Ξέχνα τα έντονα χρώματα στις σκιές. Από δω και πέρα θα κάνουμε το μακιγιάζ της νύφης. Απαλά χρώματα σε φυσικούς τόνους. Μπεζούλι, καφετούλι, τέτοια.

5. Μόνο μαύρη μάσκαρα. Μου θες και μοβ. Ολόκληρη γυναίκα.

6. Όχι στις γυαλιστές σκιές με γκλίτερ.

7. Ναι στο ρουζ. Με μέτρο.

8. Ναι στο απαλό κοντούρινγκ. Σκίασε λίγο με το κατάλληλο προϊόν για να κάνεις κοψίματα κάτω από τα ζυγωματικά, στους κροτάφους και στα πλάγια του λαιμού, και φώτισε (δώσε γυαλάδα) πάνω από τα ζυγωματικά με ένα highlight. Εγώ για κοψίματα χρησιμοποιώ μια σκούρα ματ σκιά και για highlight... κηραλοιφή. 

9. Άσε φρύδι μπόλικο και μη το κάνεις πολύ σκούρο. Όσο πιο φυσικό τόσο καλύτερο. Τα φρύδια "μονοκοντυλιά" δεν υπάρχουν πια.

10. Αν το κατάστημα δε διαθέτει σαρκώδη χείλη, μη τα βάφεις πολύ έντονα γιατί φαίνονται ακόμη μικρότερα. Όχι, δεν θα τα μεγαλώσεις με το μολύβι. Θα βάλεις πιο natural κραγιόν.

10 +1. Αφήνουμε και καμιά τούφα να πέφτει δήθεν τυχαία στο πλάι των ματιών. Τι είναι η Σάρα η Τζέσικα η Πάρκερ; καμιά χαζή; 


Να δες εδώ τα κορίτσια... νεότατα:











Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου