Καλά... μαλλιά



Φέτος αγάπη το μαλλί δε θέλει πολλά - πολλά. Τέρμα στις μπούκλες και στις υπερπαραγωγές και στα φουσκώματα, γιατί εκτός ότι κοστίζουν -δεν τα τρώω καλύτερα σε κουραμπιέδες;- μεγαλώνουν κιόλας, και δεν είμαστε για τέτοια τώρα...


Κοίτα τώρα, άμα νιώθεις λίγο και "πιάνει" το χεράκι σου, και σου 'ρθει εκεί πάνω στην τρέλα να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο μαλλί, σου εγώ ωραίες ιδέες και προτάσεις να "γίνεις" τσακ μπαμ.



Μαλλί "Πανωσήκωμα"


Εδώ έχουμε το γνωστό "μισό - μισό" αλλά τα πιάνουμε αρκετά ψηλά. Πιάνουμε με ένα λαστιχάκι καλά - καλά και μετά με βούρτσα και πιστολάκι δίνουμε αυτή την καμπυλότητα. Μετά κοτσάρουμε και μια κορδέλα. Απλό κομπίδι ε, όχι τίποτα φιόγκους και τζιτζιφιόγκους...




Μαλλί "Γοργονέλα"




Αυτή είναι η μπούκλα της γοργόνας που κάνει έτσι ένα σπάσιμο όπως κάνει και το φύκι στο βυθό. Τις κάνεις με το σίδερο δύο μέρες πριν, για να προλάβουν να "πέσουν".




Μαλλί "Το τρίγωνο των βερμούδων"


Τι κάνεις εδώ; Τα πας όλα πίιιιισω, τους ρίχνεις και μια ψεκασιά λακ να σταθούν και μετά πιάνεις μια τούφα από δω και μια από κει και πλέκεις δυο ψαροκόκαλο. Δεν ξέρεις ψαροκόκαλο; Δεν πειράζει, ότι ξέρεις. Έχεις και τρία τσιμπίδια πρόχειρα και τα σταθεροποιείς. Το τρίτο, το κάτω, είναι έτσι "και καλά", για το σχέδιο.



Μαλλί "Δίπλα"





Λοιπόν εδώ, πιάνεις τα μισά πάνω και μετά πιάνεις τα κάτω και ξάνεις - ξάνεις - ξάνεις και μετά τα πας όλα από τη μια πλευρά, σταθεροποιείς με τσιμπίδια, και μετά τα πας από την άλλη πλευρά, αυτή τη φορά κάνοντας ρολάκι τις άκριες προς τα μέσα. Επαναλαμβάνεις το ίδιο και με τα πάνω. Ψεκάζεις για σιγουριά.




Μαλλί "Κολοτούμπα"



Πρώτα κάνεις μια χαμηλή κοτσίδα τέρμα κάτω στο σβέρκο. Μετά χωρίζεις τα μαλλιά πάνω από το λαστιχάκι και περνάς την κοτσίδα μέσα και τη γυρνάς μια τούμπα. Μετά την πλέκεις και μετά την ξαναπερνάς άλλη μία και και τη σταθεροποιείς με τσιμπιδάκια.




Μαλλί "Χταπόδι"


Πιάνεις τα μαλλιά σου χαμηλά πολλά κοτσιδάκια (5) το ένα δίπλα στο άλλο. Μετά τα πλέκεις. Μετά "ανοίγεις" τις πλεξίδες να φαίνονται φαρδιές. Μετά δεν έχω ιδέα...

Σχόλια