Tips... από σπίτι



Το 'ξερες εσύ ότι τα ντουλάπια της κουζίνας σου κρύβουν τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς; Όχι, το 'ξερες; Κι όμως αγαπημένη φιλενάδα, και τώρα αυτές τις στριμόκωλες ώρες ήρθε η στιγμή να στα αποκαλύψω, γιατί τι φίλες και πατριώτισσες ήμαστε άλλωστε;


Έμεινες από κρέμα σώματος;
Εντάξει, αυτό που θα σου πω μπορεί να είναι και 10 φορές καλύτερο από την αγαπημένη σου κρέμα... Κάνεις το μπάνιο σου και μόλις τελειώσεις και πριν σκουπιστείς και βγεις από τη μπανιέρα, περνιέσαι μία με ελαιόλαδο. Όχι όπως στη βάπτιση, να γίνεις σαν λαδωμένος ποντικός. Θα βάλεις όσο χρειάζεται και θα το απλώσεις καλά, βοηθάει πολύ και η νωπή επιδερμίδα, όπως θα άπλωνες την κρέμα. Μετά με την πετσέτα θα ταμποναριστείς ελαφρώς και έτσι θα έχεις μια τέλεια ενυδατωμένη και λίιιιιγο γυαλιστερή επιδερμίδα που αναδεικνύει και το μαύρισμα.



Θες ματ κραγιόν;
Ε, μα έχουν λυσσιάξει με τα ματ κραγιόν, με το δίκιο σου να τα λιγουρεύεσαι. Άκου λοιπόν μαγκιά να τρελαθείς. Ενυδατώνεις καλά τα χείλη σου και βάζεις όπως θα έβαζες κανονικά το κραγιόν που σου κάνει κέφι, και μετά το περνάς από πάνω ταμποναριστά με τα δάχτυλά σου με αλεύρι. Ότι αλεύρι θες, για όλες τι χρήσεις, corn flower, φαρίνα... δε θα τα χαλάσουμε. Και μετά κάνεις μμμμμ με ενωμένα χείλη να ανακατευθεί καλά και τώρα έχεις ένα τέλειο και πολύ σταθερό ματ κραγιόν.


Τέλος η κρέμα ματιών;
Ε, δεν θα βάλουμε και την γάτα μας να κλαίει. Σίγουρα κάπου θα έχεις καταχωνιασμένο ένα lip balm για σκασμένα χείλη που δεν χρησιμοποιείς. Λοιπόν, τώρα ήρθε η ώρα του. Το βάζεις εκεί ακριβώς που κάνεις τις γραμμούλες όταν γελάς και αυτό ενυδατώνει μια χαρά την περιοχή. Και μην ανησυχείς που γυαλίζει λίγο... ίσα-ίσα που αντανακλά το φως και δεν τονίζει το πρόβλημα.
Βέβαια, το lip balm πρέπει να είναι χωρίς χρώμα, έτσι; Ε, ακριβώς το ίδιο γίνεται και με την απλή κηραλοιφή μη σου πω και καλύτερα. Αμέ!








Σχόλια