Τα βλεφαρίσματα κυρία μου κομμένα



Ωραίες οι μακριές βλεφαρίδες. Και οι γυριστές. Και οι πυκνές. Και σήμερα θα μάθεις όλα τα μυστικά για πώς θα τις αποκτήσεις.


Tips για καλύτερες φυσικές βλεφαρίδες:

1. Εν αρχή ην η θρέψη και η ενυδάτωση και το καστορέλαιο, το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας κάνουν δουλειά. Με μια μπατονέτα ή με ένα παλιό αλλά καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα περνάς με ένα από αυτά τις βλεφαρίδες σου πριν κοιμηθείς. Σε ένα μήνα θα δεις αποτέλεσμα.

2. Πρώτα φτιάχνεις μαλλί και μετά βλεφαρίδα. Γιατί με το σεσουάρ... πάει σου 'πεσε.

3. Για πιο πυκνές βλεφαρίδες, ανάμεσα στις δύο στρώσεις μάσκαρα που περνάς, βάζεις λίγη πούδρα ή ταλκ με μια μπατονέτα ή ένα παλιό βουρτσάκι από μάσκαρα. Κοίτα να φοράς φακούς και να το κάνεις αυτό... να φρίξει το σκυλί.

4. Βγάλε το πολύ προϊόν από το βουρτσάκι.

5. Αν η μάσκαρα έχει ξεραθεί την αφήνεις μέσα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό μέχρι να... υγροποιηθεί.

6. Μη τρομπάρεις, μέσα-έξω το βουρτσάκι. Εγκλωβίζεις αέρα και θα σου ξεραθεί η μάσκαρα γρήγορα.

7. Ένας σωστός τρόπος να βάζεις μάσκαρα είναι να ξεκινάς από χαμηλά, κοντά στις ρίζες και να ανεβαίνεις προς τα πάνω με μικρά ζικ-ζακ. Μια στρώση στην μια μεριά των βλεφαρίδων, μια στρώση στην από πάνω μεριά...άλλη μια στην κάτω, και τέλος περνάς καλά τις άκρες. Πάρε τον χρόνο σου, να στεγνώνει το πρώτο χέρι πρώτα.

8. Πολλές είναι αυτές που ορκίζονται στο αποτέλεσμα που βγάζει ο συνδυασμός δύο μάσκαρα. Μία για όγκο και μια για μάκρος.


9. Αν οι κάτω βλεφαρίδες σου είναι πολύ αραιές, καλύτερα να μην τις βάψεις καθόλου.

10. Το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες χρησιμοποιείται για να τις"γυρίσει". Κάνεις ένα καλό "πάτημα" κοντά στις ρίζες, μετά άλλο ένα στη μέση, και ένα τελευταίο στην ακρη. Το μυστικό είναι να το "κρατάς¨λίγο πατημένο. Μόνο στις πάνω, ε;

11. Αν χρησιμοποιείς ψαλίδι για να τις γυρίσεις, "κλείδωσε" μετά την καμπύλη με ένα ελαφρύ πέρασμα αδιάβροχης μάσκαρα πριν βάλεις την κανονική.


12. Για να βάψεις τις κάτω βλεφαρίδες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μεσοδόντια βουρτσάκια, αυτά που χρησιμοποιούμε αντί οδοντικού νήματος.

13. Η αδιάβροχη μάσκαρα δεν είναι για κάθε μέρα.



Tips για καλύτερες ψεύτικες βλεφαρίδες:

1. Κάνε πρώτα το make-up σου και άσε τις ψεύτικες βλεφαρίδες και τη μάσκαρα για το τέλος.

2. Κόψε τις βλεφαρίδες στο μέγεθος του κάθε ματιού σου, γιατί συνήθως είναι μεγαλύτερες.

3. Αν δυσκολεύεσαι πολύ, τότε κόψε την κάθε βλεφαρίδα στα τρία. Έτσι θα την κάνεις ζάφτι καλύτερα.

3. Περίμενε με υπομονή και αυταπάρνηση δέκα δευτερόλεπτα να "κρατήσει" λίγο η κόλλα πριν ακουμπήσεις πάνω τη βλεφαρίδα. 

4. Για την εφαρμογή, πιάσε τη βλεφαρίδα με το τσιμπιδάκι φρυδιών. Επίσης, βολεύει να βάλεις ένα καθρέπτη οριζόντια πάνω σε μια επιφάνεια και εσύ να είσαι από πάνω, κοιτώντας προς τα κάτω.

5. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες δεν είναι μιας χρήσης. Αν τις ντεμακιγιάρεις προσεχτικά και προσέξεις να κρατήσουν την καμπύλη τους, θα τις έχεις για δυο τρεις εφαρμογές ακόμα.




 




Σχόλια