Των μπιζού σου τον χαβά

Ή αλλιώς... πώς να βάλεις σε τάξη τα μπιζού σου



Επιμέλεια: Μαρίνα Τσομπάνη
Κείμενο: Μάντυ Σωτηρίου






Σαν άνθρωπος των άκρων, ή που θα γίνεται της κολάσεως ή που θα με πιάσει και θα τα τακτοποιήσω όλα αλά σουηδικά... δηλαδή κενές ατέλειωτες επιφάνειες.
Τα μπιζού όμως είναι ένα θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα, γιατί δυστυχώς δεν μπορείς να τα χώσεις όλα σε ένα κουτί και να θες να τα βρίσκεις και εύκολα ανά πάσα ώρα και στιγμή...

Η συνεργάτης του do not buy, just cry, Μαρίνα Τσομπάνη, γνωστή διακοσμήτρια, λέων στο ζώδιο με ωροσκόπο Παρθένο (καταλαβαίνεις ε;) έχει tips για την μπιζουτιέρα σου...


Πρώτα από όλα, πρέπει να κάνεις ξεσκαρτάρισμα. Ναι, ήρθε η ώρα. Χώρισε τα μπιζού σου σε τρία μέρη:

α) σε αυτά που φοράς

β) σε αυτά που δεν φοράς αλλά είσαι συναισθηματικά δεμένη μαζί τους

και γ) σε αυτά που έχουν χαλάσει και πάνε στα σκουπίδια.


Αυτά που φυλάς, τα β) δηλαδή, τα χωρίζεις άνα είδος, όλα τα κολιέ μαζί, όλα τα σκουλαρίκια μαζί κουλουπού - κουλουπού, και τα βάζεις σε ένα μέρος ανήλιαγο και σκοτεινό να μην είναι μες τα πόδια σου.




Πάρε ιδέες:



Γυάλινα κηροπήγια που χρησιμεύουν για να βάζεις τα βραχιόλια σου. Ο δίσκος από κάτω χρησιμεύει για να οριοθετεί την περιοχή των κηροπηγίων και να μην την καταπατούν τα γυαλιά του ηλίου.







 

Φανταστική λύση αν έχεις πολλά σκουλαρίκια με γαντζωτό κούμπωμα. Σε καμιά ώρα ανάγκης ρίχνεις και κάνα βρακί πάνω να στεγνώσει.






 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις συσκευασίες από κρέμες σώματος (οι συγκεκριμένες είναι από lip balm) για να βάζεις μέσα τα μπιζού σου όταν ταξιδεύεις ή για να τα έχεις χώρια μέσα στο συρτάρι σου.






 

Ένας δίσκος πάνω στο μπουντουάρ σου θα σε βοηθήσει να έχεις σε πρώτο πλάνο και τακτοποιημένα τα μπιζού που φοράς πιο συχνά. 







 

Ένα κάδρο χωρίς γυαλί, μπορεί να γίνει εικαστικό δρώμενο, εάν και μόνο έχεις τοίχο εύκαιρο.






 

Αυτό εδώ δεν έχω ιδέα τι είναι και που μπορείς να το βρεις.






 

Ειδικά για Παρθένους με ωροσκόπο Παρθένο και για κορίτσια με προίκα σε πορσελάνες. Αν το επιχειρήσεις, στρώσε πρώτα ένα βελουτέ χαρτί μέσα στο συρτάρι για να μην έχουμε τίποτα συγκρούσεις όταν ανοιγοκλείνεις το συρτάρι.







 

Τα μπιζού μιας μαγείρισσας, δεν μπορεί παρά να μπαίνουν μέσα σε λεμονοστύφτες, σε τσέρκια και σε φόρμες για cup cakes. Αν το κάνεις, ανέβασε το και στο instagram με hashtag #akispetretzikis.









 

 Σε περίπτωση τώρα που σου βρίσκεται ένα ζευγάρι κέρατα, να πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.








 

Η Καθαρά Δευτέρα κοντοζυγώνει και όλο και καμιά καλούμπα θα περισσέψει.







 

Αυτό εδώ που βλέπεις, μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου. Βεβαίως. Ολομόναχη. Φτάνει να έχεις ένα κουτί (ας είναι και από παπούτσια), πιστόλι σιλικόνης και ρόλεϋ μαλλιών από αφρώδες υλικό.







Αν δεν σου βρίσκονται τα αφρώδη ρόλεϋ, παίρνεις κομμάτια ύφασμα (και μια παλιά πετσέτα κάνει) τα τυλίγεις ρολά, τα ακινητοποιείς με τη βοήθεια ενός άλλου υφάσματος και του θαυματουργού πιστολιού σιλικόνης και έχεις τη δαχτυλιδοθήκη σου. 









 

Τούτο δω που βλέπεις, το έχουν κάνει με τα κεσεδάκια γνωστού γαλλικού γλυκίσματος και με το θαυματουργό θερμοκολλητικό πιστόλι σιλικόνης που όπως καταλαβαίνεις είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι.









Τι; Σου σγούριασε ο τρίφτης; Τον περνάς ένα χέρι χρώμα και τον κάνεις σκουλαρικοκρεμάστρα και διακοσμητικό μαζί.






Αν πιάνουν τα χέρια σου και είσαι και υπέρ της οικολογίας και της ανακύκλωσης, κοίτα τι μπορείς να κάνεις από τα ρολά χαρτιού που όλοι εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι πετάμε.






Και εδώ βλέπεις πώς θα γίνει αν σου πετύχει η κατασκευή.







Έχεις συρτάρι περισευούμενο; Το καρφώνεις στον τοίχο, το κάνεις ραφάκι και κρεμάς και τα κολιέ σου στα πόμολα.








Πιάνεις ένα κάδρο από μουσαμά, το τυλίγεις με μια λινάτσα, του βάζεις πομολάκια και βουαλά ο πίνακας.








Σου μαγάρισαν την τράπουλα σε εκείνο το παιχνίδι μπιρίμπας; Έχεις επίσης, ένα σωρό αλυσιδάκια που μπλέκονται και γίνονται κόμπο και σου σπάνε τα νεύρα;
Συνδύασέ τα.








Μάζευε σαν τρελή κουτιά. Κουτιά από δημητριακά, κουτιά από τσάγια, κουτιά από προφυλακτικά... Ντύσε τα με ωραία χαρτιά και παίξε tetris μέσα στο συρτάρι σου. Οι βαλεριάνες απαραίτητες.








Σε καδράκι μόνο και παραπονεμένο, τσιτώνεις μια ταμτέλα, ένα τούλι, και το κάνεις ωραιότατη μπιζουκρεμάστρα.








Παίρνεις τις κούπες και τις βάζεις στο ντουλάπι να μη σκονίζονται και στη θέση τους κρεμάς τα βραχιόλια σου.









Ωραιότατος αποθηκευτικός τρόπος να μην βρίσκεις τίποτα. Αλλά... ωραιότατος!







Ποιος επέστρεψε τα μπουκάλια απ' τις μπύρες; Και δεν έχω τώρα να ταχτοποιήσω τα βραχιόλια μου; Τσάμπα έπινα όλο το καλοκαίρι;









Ωραιότατο καδράκι που μπορείς να το βάλεις και στο μπάνιο για να κρεμάς τα δαχτυλίδια σου όταν πλένεις τα χέρια σου. Φτιάχνεις μαξιλαράκι στα μέτρα της κορνίζας και το κολλάς (άκου με τι πρωτότυπο) με πιστόλι σιλικόνης.




Σχόλια

  1. Μόνο 'ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!' μπορώ να αναφωνώ με τις δημοσιεύσεις σου, Μάντυ! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έχω τρελαθεί απίθανες ιδέες τρελή δημιουργικότητα.. !! Ψήθηκα για το κάδρο χωρίς γυαλί γιατί είμαι σε φάση μετακόμισης σε δικό μου σπίτι κ επιτέλους θα το διακοσμήσω όπως θέλω... Καλά ο τρίφτης τρέλα τι γέλιο …!!! Σούπερ ανάρτηση..! Σήμερα πήρα κ κάτι τέλεια σκουλαρίκια folli και ενθουσιάστηκα όταν είδα την ανάρτηση, πώς σας φαίνονται κορίτσια; http://www.follifollie.gr/gr-el/online-shop/kosmimata-online/skoularikia/3e0t033rc-heart4heart-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1 , εδώ έχω βρει όλη τη συλλογή τους και είμαι ενθουσιασμένη http://www.follifollie.gr/gr-el/online-shop/kosmimata-online/skoularikia, όταν το φτιάξω στο νέο μου χώρο θα σας στείλω φωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου