Ο εφιάλτης της... ντουλάπας




Και ήρθε αυτή η ώρα να κατεβάσω τα χειμωνιάτικα και να ανεβάσω τα καλοκαιρινά. Δεν υπάρχει χειρότερο... Δηλαδή, μπορώ να περάσω μέχρι και τον Δεκέμβρη με ένα μπουφανάκι... αρκεί να μην μπω σε αυτή τη διαδικασία, αλλά είναι που έχουμε και ένα χρέος στην κενωνία και πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα βλέπεις...



Η αλήθεια είναι ότι κάθε κορίτσι δικαιούται μία ντουλάπα - δωμάτιο (walking closet την λένε), να βάζει τα ρούχα της, τις τσάντες της, τα παπούτσια της όμορφα και νοικοκυρεμένα, αλλά πότε υπήρξε δικαιοσύνη και κοινωνική πρόνοια σε αυτό τον κόσμο; Ποτέ!



Και τι να κάνουμε φιλενάδα, με ότι έχουμε θα πορευτούμε σ' αυτή τη ζωή. Με μια ντουλάπα διφύλη; Με μια ντουλάπα δίφυλη! Αλλά σου έχω εγώ tips να την κάνεις κούκλα, μιας και θα μπεις τώρα στη διαδικασία αλλαγής σεζόν... ευκαιρία είναι.



Tips για να οργανώσεις τη ντουλάπα σου:


1oν: Άδειασε τη ντουλάπα σου και καθάρισέ την. Καλά. Η ξαδέρφη μου η Έφη (ή αλλιώς Μόνικα Γκέλερ από "Τα φιλαράκια) αφού την καθαρίσει, την περνάει και με ένα υγρό πανί με λίγο μαλακτικό για ωραίο άρωμα.


2oν: Ξεσκαρτάρισε τα ρούχα σου. Αρχικά, χώρισέ τα σε τρεις κατηγορίες. Αυτά που θα φορέσεις, αυτά που θα φυλάξεις και αυτά που θα χαρίσεις. (Το ξέρω, αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας.) Ακολουθεί extra tip στο τέλος.


3oν: Μετά, αυτά που θα κρατήσεις, κρέμασέ τα ανάλογα με το είδος τους. Όλα τα φουστάνια μαζί, όλα τα πουκάμισα μαζί, όλα τα παντελόνια μαζί. 


4oν: Κρέμασε και κανένα αρωματικό, έτσι, για ατμόσφαιρα. 


5oν: Τα καλοκαιρινά βάλε τα σε κουτιά και ανέβασέ τα ψηλά... στο θεό. Προτίμησε πολλά και μικρά κουτιά, παρά ένα και τεράστιο γιατί δεν θα έχεις πάντα ένα Βαγγέλη να στο ανεβοκατεβάζει.


6oν: Βάλε τα αγαπημένα σου ρούχα (αυτά που φοράς πιο πολύ) στην "προνομιακή" περιοχή της ντουλάπας.


7oν: Κρέμασε σε ξύλινες κρεμάστρες τα παλτό και τα "βαριά" πανωφόρια. Σε βελούδινες - αντιολισθητικές βάλε τα φουστάνια ή τα "καλά" μπλουζάκια και στις απλές πλαστικές... όλα τ' άλλα.


8oν: Για οικονομία χώρου, κρέμασε στο εσωτερικό πίσω μέρος της ντουλάπας έναν πίνακα από φελλό για τα μπιζού σου. Αν σου έχει μπλεχτεί ποτέ αλυσιδάκι... καταλαβαίνεις την αξία του.


9oν: Στο εσωτερικό πλάι της ντουλάπας μπορείς να βάλεις γατζάκια για να κρεμάς τσάντάκια και καπέλα. Στο άλλο εσωτερικό πλάι, σε κρεμάστρες για γραβάτες ή σε κρίκους από κουρτίνα μπάνιου κρέμασε φουλάρια και κασκόλ.


10oν: Οι κρεμαστές παπουτσοθήκες, ναι αυτές με τις τσέπες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για εσώρουχα, κάλτσες, καλσόν, ζώνες ή άλλα τσιτσιμπλίκια.


11oν: Οι μπλούζες τοποθετούνται συνήθως σε ράφια. Αυτές καλό είναι να τις ξεχωρίσεις αναλόγως τον σκοπό τους. Όλες του γυμναστηρίου μαζί, όλες οι βραδινές μαζί, όλες οι υπόλοιπες μαζί.


12oν: Αν έχεις μικρό δωμάτιο και μεγάλη ντουλάπα... μπορείς να βάλεις μέσα στη ντουλάπα σου μια συρταριέρα (ναι, ναι) για extra χώρο.


13oν: Αν πάλι έχεις μικρή ντουλάπα αλλά μεγάλο δωμάτιο, μπορείς να βάλεις ένα stand με κρεμάστρες στο δωμάτιο και να χρησιμοποιήσεις τον χώρο της ντουλάπας για τα υπόλοιπα. 


14oν: Μην βάζεις ποτέ τα άπλυτα ρούχα πάλι μέσα στη ντουλάπα.


15oν: Μην αποθηκεύεις τίποτε άλλο άσχετο που να μην φοριέται μέσα στη ντουλάπα σου. Μόνο ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. ΜΟΝΟ.


16oν: Χρησιμοποίησε μικρά καλαθάκια ή παλιά αλλά καθαρά κουτιά παπουτσιών για να αποθηκεύσεις μικρά τσαντάκια και ζώνες.


17oν: Τα πουλόβερ ΔΕΝ κρεμιούνται γιατί θα πας να τα φορέσεις και θα σου φτάνουν στη γάμπα. Α, και να ξέρεις ότι ο σκόρος υπάρχει. Δεν είναι μύθος.


18oν: Οι φούστες κρεμιούνται στις κρεμάστρες με τα κλιψάκια. Και μόνο εκεί.


19oν: Ποτέ των ποτών δεν αφήνουμε τα ρούχα απ΄το καθαριστήριο στην συρμάτινη κρεμάστρα και στο νάιλον. Η κρεμάστρα σκουριάζει, τα χημικά απ΄το καθάρισμα δεν φεύγουν και το ρούχο δεν αναπνέει.


20oν: Καλό είναι τα παπούτσια να παραμένουν στα κουτιά τους, με πλήρη περιγραφή γραμμένη απ' έξω, για να μη μουτσουλιούνται και σκονίζονται.


21oν: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καλόγερο για να κρεμάς τις τσάντες σου. Γιατί, όπως είναι γνωστό... τσάντες που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται.



Extra tip:

Ακολουθεί ερωτηματολόγιο για το αν πρέπει να ξεφορτωθείς ένα ρούχο... ή όχι.






Αλλά επειδή σιγά μην κάτσεις να το διαβάσεις όλο αυτό, σου έχω άλλο, πιο εύκολο. Αν σε τουλάχιστον δύο απ' αυτές τις ερωτήσεις η απάντηση είναι όχι... δώστο το ριμάδι...





Εγώ, τα ρούχα που δεν χρειάζομαι πια, τα πάω στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 35, Αθήνα, τηλ.: 2105239465 & 2105246516)




































 





 





 





 





 





 


Σχόλια

  1. Είμαι κι εγώ μια Μόνικα Γκέλερ και την ανάρτηση αυτή τη λάτρεψα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου κάνω μια φιλικη παρατήρηση? Η λέξη ότι παίρνει υποδιαστολή (ό,τι) όταν σημαίνει οτιδήποτε.Είναι λάθος κ στον υπότιτλο του blog αλλά κ σε άλλα άρθρα σου.Αγαπώ τη φιλολογία,αγαπώ κ τη μόδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφάρμοσα κάποια από αυτά και μπορώ να πω ότι οι ντουλάπες μου άλλαξαν όψη προς το καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου