Grunge… ούνα με



Όλο grunge και grunge, έχουν λυσσάξει όλοι. Δηλαδή φτάνει να δέσεις ένα καρό πουκάμισο στην μέση σου ή να φορέσεις το κλαρωτό φόρεμα της γιαγιάς με τα αρβυλάκια σου, και ντάξει, έγινες grunge; Εγώ όμως, έψαξα, ρώτησα, διάβασα, και έχω για σένα πληροφορίες που θα στις πω με δικά μου λόγια, όπως πάντα.




BSB €64,90

Πολύ πολύ παλιά, όταν καμιά από εμάς δεν είχε γεννηθεί ακόμα είμαι σίγουρη, τέλη eighties ήτανε θαρρώ, οι άνθρωποι στην Αμερική είχαν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Είχαν όμως και πολύ ωραίες μουσικές μες στο μυαλό τους και έτσι οι μπάντες από το Seattle έπαιζαν grunge φορώντας παλιά t-shirt μέσα από ξεθωριασμένα καρό πουκάμισα, γιατί απλά είχαν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν από το αγοράσουν καινούργια ρούχα.





attrattivo €69,90

Όταν τους Nirvana και τους Pearl Jam τους ανακάλυψαν οι δισκογραφικές, μοιραία τους ανακάλυψε και η βιομηχανία της μόδας. Και από εκεί που grunge look ήταν «φοράω ότι φθαρμένο και φτηνό ρούχο βρω και στα @rhidia μου», οι σχεδιαστές το μετέτρεψαν σε ένα από τα πιο γνωστά trends, αντικαθιστώντας το βαμβάκι και το μαλλί με μετάξι και κασμίρι.









ζακέτα Pull&Bear €39,99 

Και ερχόμαστε σήμερα να κάνουμε update στο grunge. Τότε, κύριο και βασικό στοιχείο ήταν η απεριποίητη εμφάνιση. Παλιά, ξεθωριασμένα ρούχα από φτηνά υφάσματα όπως καρό φανέλα και jeans, floral φουστάνια και φαρδιά πανωφόρια. Τώρα, ξεχνάς το απεριποίητο, άπλυτο, ξεθωριασμένο και κρατάς τα σκισμένα jeans που τα συνδυάζεις με καρό πουκάμισα, τα  girly floral φουστάνια που τα φοράς με oversized ζακέτες τις mini φούστες από κόκκινο καρό ή τις μακριές και άνετες φούστες που τις σετάρεις με t-shirts, και όλα αυτά πλυμένα και καθαρά. Το layering (τα ρούχα φορεμένα το ένα πάνω στο άλλο, αλλά με τρόπο που να φαίνονται) είναι στις δόξες του, και τα μαύρα καλσόν περιμένουν τα κρύα για να πάρουν την εκδίκησή τους που τόσα χρόνια είναι στα αζήτητα.






πουκάμισο Bershka €22,99


Και έρχεται ο Jean o Paul o Gautier το 1993 να πει στη Vogue: «Grunge is nothing more than the way we dress when we have no money»… τότε εγώ Jean μου, Paul μου και Gautier είμαι grunge… από Μάη 2004 μέχρι Γενάρη 2006, από Οκτώβρη 2009 μέχρι Μάρτη 2010… και τα τελευταία δύο χρόνια σερί.









Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.

Οι τιμές μπορεί να μεταβάλλονται αναλόγως προσφορών.









Bershka €25,99













BSB €89,90










Mango €29,99


















Mango €39,99










stradivarius €25,95










Toi&moi €59,00










Toi&moi €69,00 










Zara €59,95


















ζακέτα attrattivo €59,90














μπλούζα stradivarius €15,95










μπλούζα Zara €49,95










παντελόνι Pull&Bear €35,99 










παντελόνι stradivarius €19,95










παντελόνι Zara €49,95
















πουκάμισο H&M €19,95










πουκάμισο stradivarius €12,95










πουκάμισο Zara €35,95










φούστα H&M €19,95










φούστα Pull&Bear €12,99










φούστα Shana €15,99
















































































































































































































































Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου