Η κότα, ο σκύλος… και το ύφασμα









Τι δουλειά έχει ένα κοτόπουλο και πιο συγκεκριμένα το πόδι του, ένα κυνηγόσκυλο και πιο συγκεκριμένα… το δόντι του, με ένα από τα πιο κλασσικά print στη βιομηχανία της μόδας; Μα είναι τα δύο ονόματα του πιο chic δίχρωμου καρό στον κόσμο. Θες να το πεις pie de poule; Θες να το πεις houndstooth; Πες το classic fabulous chic και είσαι μέσα.




DKNY €400,79

Ναι, είναι κλασσικό. Αν και ακούγεται ότι έχει ταπεινή καταγωγή, το 1930 το προτιμούσαν όλοι οι πλούσιοι, που το φορούσαν ως ένδειξη της ανώτερης κοινωνικής τους θέσης. Αυτός όμως που το έκανε ευρέως γνωστό , δεν είναι άλλος από τον Christian Dior, ο οποίος εν έτη  1959, το χρησιμοποίησε για να «ντύσει»  ένα ζευγάρι γοβάκια. Και από τότε, όπως καταλαβαίνεις… έγινε χαμός. Τι Chanel,  τι Alexander McQueen, τι Yves Saint Laurent, τι Gucci…






Zara €19,95



Αλλά το πιο ενδιαφέρον, είναι το διαφορετικό ύφος που παίρνει ένα τόσο κλασσικό σχέδιο, όταν υπάρχει σε μεγέθυνση πάνω σε ένα παντελόνι. Κατά ένα μαγικό τρόπο, το outfit αποκτά ένα πιο rock χαρακτήρα που μπορεί να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ με τα κατάλληλα αξεσουάρ.








Bershka €14,99
Μπορεί το houndstooth να θεωρείται classic, και μπορεί βασικό συστατικό του rock να είναι το leather, αλλά η μόδα εξελίσσεται και μπορεί να συνδυάσει δύο τόσο διαφορετικά πράγματα, να τα παντρέψει, και να τους δώσει νέα υπόσταση, χωρίς κανένα ωστόσο να χάσει τα χαρακτηριστικά του. Παραποιώντας τα λόγια του Joey από τα Φιλαράκια... «Classic? Good! Rock? Good! Houndstooth? Good».



Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.

Οι τιμές μπορεί να μεταβάλλονται αναλόγως προσφορών.





Bershka €14,99 














Bershka €19,99






DKNY €360,21 











Mango €17,99






Mango €29,99 






Mango €29,99







Mango €39,99







Mango €39,99





Zara €69,95



































  






























































Σχόλια