Σπάστε τα όλα σπάστε τα, βάλτε φωτιά και καψ' τε τα



Σήμερα θα μιλήσουμε για τα παπούτσια που δεν πρέπει να αγοράζουμε πια. Ναι, αυτά που για κάποιο λόγο συνεχίζουν να υπάρχουν στα ράφια των μαγαζιών, αλλά πού να ξέρουν ότι εσύ διαβάζεις do not buy και είσαι γατόνι σκέτο και δε μασάς; Ε;



Όχι στις μπότες ιππασίας



Τις βάλαμε, τις ξαναβάλαμε, τόσα χρόνια τις φοράμε. Ναι, εντάξει το ξέρω βολεύουν αλλά τώρα πια και μετά από τρία χρόνια biker boots... μόνο η πατριώτισσα μας η Χριστινούλα η Ωνάση τις φοράει. Στους στάβλους της.


Ναι στα flat μποτίνια 


Ωραιότατα και βολικότατα, τα φοράς και με το skinny jeans σου με σηκωμένα τα μπατζάκια, τα φοράς και με τις φούστες σου. Όπως ακριβώς κάναμε παλιά και με τις μπότες ιππασίας.





Όχι στις κλασικές μπαλαρίνες



Καλέ τόσα ωραία flat έχουν βγει, τι slip-ons, τι μοκασίνια, τι slippers μυτερά, κρίμα είναι να φοράμε 20 χρόνια τα ίδια παπούτσια. Μπράβο όμως, αντέχουν. Σαν τις κατσαρίδες ένα πράμα.



Ναι στις μπαλαρίνες με κορδόνια


Τι; Είσαι σταθερός τύπος και θες σώνει και ντε την μπαλαρίνα σου; Ε, τότε να ξέρεις ότι η μοντέρνα εκδοχή της και μεγάλο trend, τεράστιο μη σου πω, είναι αυτή με τα κορδόνια που δένει στον αστράγαλο.




Όχι στα γκουμουτσοαθλητικά




Εντάξει είπαμε, είναι τα αθλητικά της μόδας... αλλά όχι όλα τα αθλητικά, όπως αυτά με τις χοντρές σόλες και τα πέντε neon χρώματα σαν εξωτικά πουλιά (όχι με την καλή έννοια). 



Ναι στα κομψά αθλητικά



Ένα είναι το τεστ. Άμα μπορείς να τα φορέσεις με κολάν και να φαίνονται ωραία... κάνουν. 



Όχι στα μποτάκια με πλατφόρμα 



Ε, τα φάγανε και αυτές τα ψωμιά τους. Τα φορέσαμε έτσι, τα φορέσαμε και με κορδόνια, εντάξει, σώνει. Ναι, περπατιέται εύκολα η πλατφόρμα, αλλά... όχι.


Ναι στα μποτάκια με χοντρό τακούνι


Κι αυτά περπατιούνται εύκολα να ξέρεις...


Όχι στα wedge sneakers




Εντάξει, έκανε εκεί πέρα πριν πόσα χρόνια η Ιζαμπέλ η Μαράντ ένα χαμούλη... ε, καιρός να πάμε παρακάτω.




Ναι στα platform oxfords




Το ξέρω, ή που τα λάτρεψες ή που δεν θες να βλέπεις μπροστά σου. Ακριβώς όπως με τους προκάτοχούς τους.





Όχι στα πολύ λεπτά oxfords


Και τι να τα κάνεις πες μου; Θα ξεπαγιάσεις με δαύτα. Ούτε κρύο κρατάνε, ούτε τίποτα.






Ναι στα ανδρικά oxfords


Ναι βρε παιδάκι μου, να είναι παπούτσι, όχι μπίτι πετσί.






Όχι στις γόβες με φιάπα


Ε βέβαια και τις λυπάσαι, αφού και συ και γω μαζί, δέκα φορές δεν τις φορέσαμε. Αλλά ήρθε ο καιρός να φιλήσουμε, να τις αποχαιρετήσουμε και να τις βάλουμε πάνω στο πατάρι. Και μέσα - μέσα. Αν είναι και peep-toe; Άναψε φωτιά κι έρχομαι.






Ναι στις μυτερές γόβες



Τι να κάνουμε τώρα; Αυτές φοριούνται. Και μη σου πω ότι το trend θέλει να έχουν και αυτές κορδόνια σαν τις μπαλαρίνες, αλλά εντάξει αυτό είναι προαιρετικό.











Σχόλια