Και τα jeans έχουν ψυχή

Οδηγός συμπεριφοράς για jeans 
+tips για να διπλώνεις τα μπατζάκια




Άκου να σου πω, πρέπει να προσέχεις πώς φέρεσαι στα jeans σου. Δεν γίνεται να κυλίεσαι στον καναπέ με το "καλό" σου το denim όλη μέρα και να το πετάς κάθε τρεις και λίγο στο πλυντήριο και όποιον πάρει ο χάρος.  
Γι' αυτό... 


1. Μην πλένεις συνέχεια τα jeans σου. Μόνο αν λερωθούν ή χάσουν την φόρμα τους. Αλλά και συ πρόσεχε λίγο, μη σούρνεσαι στα πατώματα... κάνουν γόνατα.


2. Θες να φορέσεις το αγαπημένο σου denim παντελόνι αλλά έχει πάρει μυρωδιά από τη χθεσινή σου επίσκεψη στην αγαπημένη σου σουβλακερί και δεν προλαβαίνεις να το πλύνεις; Κρέμασέ το κοντά σου ενώ κάνεις ντους. Οι υδρατμοί θα το συνεφέρουν και θα το φρεσκάρουν... κάπως.


3. Όταν τελικά έρθει η ώρα να πλύνεις τα jeans σου, γύρνα τα το μέσα έξω και βάλτα στους 30 βαθμούς αν είναι λερωμένα ή σε κρύο νερό αν είναι για φρεσκάρισμα και στο πρόγραμμα για ευαίσθητα. Πάνω από 30... καίγεσαι.


4. Το ξύδι κάνει καλό. Ειδικά στα σκούρα jeans και γενικά στα μαύρα ρούχα. Τα βοηθάει να διατηρούν το χρώμα τους. Αν δεν βαριέσαι, μπορείς να αντικαταστήσεις το πλύσιμο στο πλυντήριο με λίγο μούλιασμα σε κρύο νερόξυδο. Έλα μωρέ που μυρίζει το ξυδάκι...



5. Άντε και τα έπλυνες. Ξέρεις πώς να τα απλώσεις; Πολύ προσεχτικά, από τη μέση, εκεί που μπαίνει η ζώνη, βάζοντας τα μανταλάκια όσο πιο κοντά στις πλαϊνές ραφές γίνεται και πιάνοντας μόνο το πίσω μέρος... μπας και στεγνώσουν ποτέ. Δεν τα απλώνεις ποτέ γυρισμένα απ΄την "καλή" τους. Και δεν τα ξεχνάς Αύγουστο μήνα όλη μέρα μες στον ήλιο γιατί μετά... κόκκαλο το jeans σου μπάρμπα.


...και tips για μπατζάκια:




















Jeans στο δρόμο:

























































Jeans στα μαγαζιά:



Bershka €9,99






Bershka €17,99






Bershka €24,99






BSB €35,90






BSB €47,90






BSB €47,90






Pull&Bear €19,99






Pull&Bear €19,99





Zara €17,99






Zara €19,99






Zara €19,99

Σχόλια