Έλα να στολιστούμε ντάρλινγκ

ή αλλιώς... πώς να στολίσεις εύκολα το σπίτι για τα Χριστούγεννα


Επιμέλεια: Μαρίνα Τσομπάνη
Κείμενο: Μάντυ Σωτηρίου




Όχι... ναι! Φυσικά και βαριέμαι. Και να στολίσω και να ξεστολίσω. Εδώ θα έπρεπε να υπήρχε ένα aplication, όχι στο να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα... Τα χειμωνιάτικα δεν θέλουν σκάλες και πατάρια και εκπαίδευση στο Μεγάλο Πεύκο για να τα κατεβάσεις και προϋπηρεσία στο τμήμα συναρμολόγησης της ΙΚΕΑ...



Εντάξει, ένα δέντρο όλοι θα στολίσουμε... κάποια στιγμή; τελευταία στιγμή;- αλλά δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να φτιάξουμε ωραίες "γωνιές" μέσα στο σπίτι με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση... σαν επαγγελματίες διακοσμητές; Ναι, ναι, θα μπορούσαμε:



"Εύκολες" προτάσεις για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση







Κοίτα τι ωραία που έχει χρησιμοποιηθεί αυτό το πλατώ, που όπως ξέρεις, υπάρχει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας για να βάζουμε πάνω τα cap cakes και τα macarons στα tea parties που διοργανώνουμε. Εσύ όμως, αντί για γλυκίσματα, προς αποφυγήν λιγούρας, μπορείς να βάλεις χριστουγεννιάτικες μπάλες διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, που να συνδέονται όμως χρωματικά.











Εύκολη, χωρίς πολλές πολλές χριστουγεννιάτικες τζιριτζάντζουλες σύνθεση, ιδανική αν δεν έχεις τόπο ή διάθεση για χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πάει και σε επαγγελματικό χώρο. 








Τέλεια ιδέα για να στολίσεις το τζάκι σου. Τα ελαφάκια, είναι αυτά που σέρνουν το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη και εδώ δίνουν μια ευχάριστη και φιλοζωική νότα. Το στεφανάκι σε μεταλλικούς τόνους δίνει τον εορταστικό χαρακτήρα της σύνθεσης.






Δες τώρα τι φοβερή σύνθεση μπορείς να κάνεις με το βάζο που σου έφερε δώρο η θεία Κούλα στο γάμο. Αν μένεις και σε τίποτα Κηφισιές, Γέρακες ή είσαι εκδρομικός τύπος, θα βρεις εύκολα κλαράκια και κουκουνάρες. Αλή σε εμάς τις downtown...









Αυτή η σύνθεση πάλι, μπορεί να μπει άνετα σε κήπους, βεράντες, μπαλκόνια ή και σε κλημακοστάσια, σκάλες και διαδρόμους αρκεί το σπίτι να ιδιοκατοικήται και τα λαμπάκια να είναι αδιάβροχα.








Έχεις ξύλινο κλουβί, που ξώμεινε από το καναρίνι το σκουφάτο του πρώην; Τίγκαρέ το στα λαμπιόνια και φτιάξε ατμοσφαιρική σύνθεση με ασημί κηροπήγιο για το κεράκι που θα ανάβουμε κάθε βράδυ στη μνήμη του πουλιού του πρώην.









Ε, και για το τέλος, σου φύλαξα το πιο εύκολο. Αν δεν είσαι εσύ άνθρωπος για λαμπάκια και κορδέλες και κουκουνάρια, μόνο με δυο χριστουγενιάτικα μαξιλάρια, το καθιστικό σου μπαίνει στο αμέσως σε εορταστικό πνεύμα. Αν δεν του πάει το κόκκινο, τότε δοκίμασε το πράσινο ή το χρυσό. Δεν μπορεί, κάτι θα κάτσει.

Σχόλια