Tanning tanning ή πετάνινγκ



Θα σου ξηγηθώ από από την αρχή να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Γι εμέ το μαύρισμα δεν είναι αυτοσκοπός. Είμαι καθέτως αντίθετη με σολάριουμ και γκαγκάνιασμα ολημερίς στον ήλιο καθώς με το βαθύ το too much μαύρισμα.


Βέβαια το μπρονζέ χρωματάκι ουδεμία φίλη εμίσησε... ούτε και εγώ, γι' αυτό σου έχω εδώ τα tips του σωστού μαυρίσματος για να το πετύχεις αβίαστα.


Tips για να πετύχεις και να κρατήσεις ωραίο μαυρισματάκι:


1. Όσο πιο σταδιακά το αποκτήσεις τόσο πιο πολύ θα το διατηρήσεις. Δηλαδή μη πλακωθείς να γίνεις γκάγκανο σε τρεις μέρες και μετά θες να σου κρατήσει μέχρι Σεπτέμβρη...

2. Τρώγε καρότα. Όχι μόνο τώρα. Συνέχεια. Ένα - δυο καρότα τη μέρα την ασπρίλα κάμουν πέρα.

3. Κάνε πίλινγκ. Με ζάχαρη και λάδι, με λούφα και παραγή, με κάτι τέλος πάντων. Όχι να κάνεις δυο φορές και μετά να μου ζητάς τα ρέστα. Θέλει συχνά.

4. Καλή ενυδάτωση. Με κρέμες, λάδια, ότι αγαπάς. Με καλύ ενυδάτωση το μαύρισμα μπορεί να σου κρατήσει μέχρι και Χριστούγεννα.

5. Προσοχή εσύ που κάνεις κερί, αν χρησιμοποιείς πολύ βαριές ενυδατικές τύπου butter, μπορεί το μαύρισμα να σου μείνει πάνω στην αποτριχωτική ταινία...

6. Μην κάθεσαι με τις ώρες. Καλύτερα πιο λίγες ώρες αλλά πιο συχνά. Δηλαδή μην περιμένεις την Κυριακή να βγάλεις τα απωθημένα σου. Καλύτερα να πηγαίνεις τις άλλες μέρες από μια δυο ώρες.

7. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις 12 με τρεις μες το ντάλα μεσημέρι. Μια χαρά θα μαυρίσεις και στις 11 ή στις 4.

8. Πάνταπάνταπάντα αντηλιακό. Πάνταπάνταπάντα με δείχτη προστασίας. Για αρχή ένα τριαντάρι καλό είναι εκτός κι αν έχεις θέματα δικά σου, και μετά το ρίχνεις σιγά σιγά αλλά ποτέ μην φτάσεις στα λάδια μαυρίσματος - τηγανίσματος που δεν έχουν καθόλου δείχτη.

9. Κόλπο: Αφού έχεις βάλεις το αντηλιακό σου με δείχτη καλό, και μόνο τότε, περνάς από πάνω μια στρώση coconut oil. 


Tanning tatoo:
Ναι, είχαμε τα flash tatoo, τώρα έχουμε τα tanning tatto, τα οποία, ευτυχώς, είναι τζάμπα. Η ιδέα είναι ότι καλύπτεις μια περιοχή με ένα σχεδιάκι όπως καρδούλα, ήλιος και δεν ξέρω και γω τι, και δεν την αφήνεις να μαυρίσει.

Ένας τρόπος είναι να κόψεις ένα χαρτάκι ή αυτοκόλλητο στο σχήμα που θες, ή να κάνεις το σχέδιο με αντηλιακό, ή με χρωματιστό βερνίκι νυχιών, ή άμα έχεις πιστόλι σιλικόνης ζωγραφίζεις το σχεδιάκι που θες σε ένα χαρτί και το περνάς από πάνω με τη σιλικόνη και έχεις το καλούπι σου έτοιμο όταν κρυώσει.


Να δες μαυρισμένα κορίτσια και tanning tatoo:




















Σχόλια