Tips για heels

Ή αλλιώς... τι να κάνεις για να ανέβεις σε ψηλοτάκουνα




Ωραία τα τακούνια φιλενάδα, αλλά είναι τα ρημάδια σαν το ποδήλατο και το σεξ ταυτόχρονα. Γιατί ναι μεν, για να τα μάθεις πρέπει να ξεκινήσεις σιγά-σιγά και με βοηθητικές, αλλά άμα τ' αφήσεις φιλενάδα... πάει σ' άφησαν και αυτά και χαιρέτα το πουλί στην στεριά την αντικρινή μετά ένα πράμα.

Αλλά σου χω εγώ τα sos, γιατί γυναίκες είμαστε, ωραία τα sneakers και τα slip-ons, αλλά κάποια στιγμή θα θέλουμε να πάμε σε μια χοροεσπερίδα, ένα γκαλά, ένα γάμο και ναι να το βάλουμε το τιμημένο το τακούνι... αξιοπρεπώς, με δόξα και τιμή, σαν να μην τo αποχωριζόμαστε... ούτε στο pilates.


Tips for heels:

1: Να παίρνεις πάντα το σωστό για εσένα νούμερο. Ούτε πιο μικρό, ούτε πιο μεγάλο. Αν δεν σου είναι "καλό" να ξέρεις ότι όχι μόνο θα το λουστείς αλλά θα υποφέρεις κιόλας. 

2: Αν τώρα ξεκινάς την καριέρα σου στα τακούνια, μην πάρεις απότομα τον ανήφορη. Το τακούνι δεν μαθαίνεται σε μια μέρα. Ξεκίνα λάου-λάου με μικρότερα και φαρδύτερα τακούνια και φόρα τα λίγο-λίγο. Με τον καιρό, αύξησε ύψος και διάρκεια.

3: Γενικά, αυτά με την φιάπα, τα στρογγυλά και οι πλατφόρμες είναι πιο άνετα από αυτά με τη λεπτή σόλα, τα μυτερά και τα stilettos. 

4: Τα ψηλοτάκουνα που δένουν στον αστράγαλο είναι γενικά πιο σταθερά από τις γόβες (που δεν δένουν).

5: Αν νιώθεις ότι το πόδι σου γλιστράει μέσα στη γόβα, και δεν έχεις τζελ πάτους, ψέκασέ τη με λακ μαλλιών και δωσ' της λίγα δευτερόλεπτα να στεγνώσει πριν την φορέσεις.

6: Άλλαξε τακουνάκι στον τσαγκάρη. Αν το παπούτσι είναι "καλό", πες του να περάσει και μια πλαστική σόλα από κάτω ή, επειδή αυτό όσο να πεις κοστίζει, να σου το γρατζουνίσει από κάτω, μην πας και τουρλοκωλιαστείς πουθενά και γελάει ο κόσμος.

7: Για καλύτερη ισορροπία, όταν περπατάμε, σφίγγουμε κοιλιά.

8: Όταν περπατάμε, ακουμπάμε κάτω, πρώτα το τακούνι και μετά τη μύτη του παπουτσιού. Όχι ανάποδα. Όχι σαν κάτι νευρόσπαστα μοντέλα.

9: Σε δάπεδο που γλιστράει, π.χ. μάρμαρο, κάνουμε μικρά-μικρά βηματάκια.

10: Για να μην οργώνουμε το γρασίδι όταν περπατάμε πάνω σε αυτό, ρίχνουμε το βάρος στο μπροστινό μέρος του ποδιού (μύτες). Αν είναι ποτισμένο... πέτα από πάνω.

11: Προσπάθησε να περπατάς πάνω σε μία νοητή ευθεία γραμμή. 

12: Πάρε βοηθήματα. Μαξιλαράκια για το μετατάρσιο, πάτους, ένα ζευγάρι πτυσσόμενες μπαλαρίνες...

13: Μην το πάρεις μονοκοπανιά. Κάνε συχνά διάλειμμα. Κάτσε λίγο να ξεκουραστείς, να πάρεις μια ανάσα και σηκώνεσαι πάλι.

14: Επέλεξε διαδρομή. Η Ερμού, ας πούμε, αντενδείκνυται, πώς να το κάνουμε...







Heels από ανοιξιάτικες κολεξιόν... έξω:









 







 








 







 







 






Heels από ανοιξιάτικες κολεξιόν... εδώ:



Bershka €29,99







Bershka €39,99






Zara €25,95







Zara €29,95







Zara €39,95







Zara €39,95







Zara €49,95







Zara €59,95






Zara €79,95


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου